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· as air-cooled water-chilling packages when operating in cooling mode with the heat fully rejected 

to the air-cooled condenser, or; 

· as water-cooled water-chilling packages when operating in cooling mode with the heat fully 

rejected to the water-cooled condenser 

 

No, under the following conditions. Air-cooled water-chilling packages when operating in any mode 

(cooling, heating, heat recovery, simultaneous heating & cooling) with the heat rejection split between an 

air-cooled condenser and a water-cooled condenser in varying proportions are outside the scope of the 

Standards. Ratings may be published but must include the out-of-scope statement per Section 6.1. 

 

Note: For questions on certification, refer to the ACCL Operations Manual or WCCL Operations Manual.  

 

 

Application Rating Conditions per Table 5 as follows:

AHRI Standards 550/590 (I-P)-2020 and 551/591 (SI)-2020 for publishing performance ratings within the 
water-cooled heat exchanger (sometimes referred to as “4-pipe chillers”) are covered within the scope of 
Answer: Yes, under the following conditions. Air-cooled water-chilling packages with an additional 

References: Section 2.1 Scope

Question: Are 4-pipe chillers covered by AHRI Standards 550/590 and 551/591?
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